SCIOS-gecertificeerd

Scope 12

Onafhankelijk advies

De inspectie van een PV-installatieRJ inspecties voert als technisch bedrijf in Best een grondige inspectie uit aan uw PV-installatie. Vaak wil uw verzekering dat uw PV-installatie geïnspecteerd wordt. Aangezien wij de taal van de verzekeraars spreken, kunnen wij deze inspectie uitvoeren zoals zij dat willen. Zo weet u zeker dat uw verzekering tevreden is met het uitgebreide inspectierapport en afgezonderde meetrapportage dat wij na de inspectie van uw PV-installatie voor u opstellen.

Wij voeren de inspectie aan uw PV-installatie uit volgens de geldenderichtlijnen

Laagspanning installatie

Bij de inspectie van uw zonnepanelen bekijken we de hele PV-installatie. We voeren de inspectie uit volgens de SCIOS Scope 12 richtlijnen. Wij beschikken namelijk over een SCIOS-certificaat, waardoor u bij ons zeker bent van een juiste inspectie aan uw PV-installatie inclusief inspectierapport en meetrapportage. Tijdens de keuring van een zonnepaneel controleren wij op een aantal onderdelen:


  • De brandrisico’s
  • De bouwkundige veiligheid
  • De elektrische veiligheid


We inspecteren uw gehele PV-installatie, inclusief de bijbehorende elektrische voorzieningen, bedradingen en de omvormers. In ons uitgebreide inspectierapport registreren we zowel de goede punten als de afkeuringspunten van de PV-installatie. Een meetrapportage beschikt over uitgebreide evaluatiepunten met betrekking tot de PV-installatie. Hierdoor weten uw verzekering en u precies hoe het gesteld is met uw PV-installatie na de keuring. Raadzaam is om zowel het inspectierapport als de meetrapportage van uw PV-installatie goed te bewaren. U kunt zo altijd aantonen dat u goed onderhoud pleegt.

Vraag een offerte aan voor een inspectie


Neem contact met ons op als u een inspectie aan uw PV-installatie wilt laten uitvoeren. Wilt u een zonnestroominstallatie laten aanleggen? Dan bieden we u onafhankelijk advies en begeleiding bij de aanleg ervan. We bieden u heldere consulten en duidelijkheid na afloop in het inspectierapport en de meetrapportage van de inspectie van de PV-installatie. Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u een vrijblijvende offerte laten opstellen? Bel naar +31 (0)6 38 59 45 57 of vul het contactformulier in, dan staan wij u graag te woord.