SCIOS-gecertificeerd

Scope 12

Onafhankelijk advies

Geef uw zonnepaneel een deskundige keuring


Is uw zonnepaneel toe aan een deskundige keuring? Schakel dan RJ inspecties uit Best in. Al vele jaren laten mensen hun zonnepanelen keuren door onze ervaren en gecertificeerde experts. Dankzij onze ervaring met keuringen van elektrotechnische installaties én onze kennis en klantgerichtheid kunnen wij de keuring van uw zonnepaneel als de beste uitvoeren. Zowel bedrijven als particulieren kunnen terecht voor het laten keuren van hun zonnepanelen of voor een inspectie van een complete zonnestroominstallatie inclusief een inspectierapport en een meetrapportage.

Wat komt er kijken bij de keuring van een zonnepaneel?

Laagspanning installatie


Als u de zonnepanelen door ons wilt laten keuren, weet u zeker dat deze inspectie van de zonnepanelen gebeurt volgens de geldende richtlijnen. Ons technische bedrijf voert erkende SCIOS Scope 12-inspecties uit, waarbij we ieder zonnepaneel tijdens de keuring controleren op een aantal zaken. Allereerst letten we er tijdens de inspectie op of de zonnepanelen of de hele zonnestroominstallatie nog wel brandveilig en elektrisch veilig zijn. Daarnaast controleren we of de constructie van elk zonnepaneel nog veilig is. We bekijken de bedrading, de omvormer en de elektrische installatie. Ook kunt u de zonnepanelen door ons laten keuren op bepaalde risico’s, zoals kortsluiting of oververhitting. Vaak ontstaan er kleine afwijkingen die u zelf niet ziet, maar wel voor grote gevolgen kunnen zorgen. Deze constateren wij tijdens de inspectie van uw PV-installatie. Zo weet u na de keuring hoe het is gesteld met de veiligheid van elk zonnepaneel en welke eventuele reparatiewerkzaamheden er nodig zijn.

Elk zonnepaneel op uw dak moet een keuring ondergaan

Een verzekeraar eist vaak dat elk zonnepaneel op uw dak een keuring ondergaat. Verzekeraars maken vaak onderscheid tussen particuliere en zakelijke eigenaren. Het kan zelfs zijn dat een verzekeraar eist dat u zonnepanelen periodiek moet laten keuren. Particulieren zijn genoodzaakt elk zonnepaneel elke vijf jaar laten ondergaan. Voor bedrijven ligt deze frequentie vaak op elke drie jaar.

Heldere inspectie- en meetrapportage na de inspectie van de zonnestroominstallatie

Wanneer we de inspectie van de zonnestroominstallatie hebben uitgevoerd, ontvangt u van ons een heldere inspectie- en meetrapportage. In het inspectierapport vindt u de algemene informatie over de keuring van elk zonnepaneel. We zullen duidelijk uitleggen welke gebreken we hebben geconstateerd en wat de aanbevelingen zijn. De meetrapportage van de inspectie op de zonnestroominstallatie vindt u een uitgebreide evaluatie van de veiligheidsrisico’s van zonnepanelen.

Maak een afspraak voor een zonnepaneelkeuring


Neem contact met ons op als u uw zonnepanelen wilt laten keuren door een betrouwbaar en deskundig bedrijf. Wij plannen graag een afspraak met u in voor de keuring van uw PV-systeem. Voor de keuring van uw zonnepaneel neemt u het best contact met ons op door te bellen naar +31 (0)6 38 59 45 57 of een e-mail te sturen naar info@rjinspecties.nl. Bekijk in de tussentijd onze referenties, zodat u vertrouwder raakt met ons bedrijf.